haalt talent boven water

CG

Cartografisch Verdiepingsgesprek

Luisteren naar wat je weet vraagt soms wat onderhoud. Wat heb je nu te betekenen?

Je hebt op enig moment een wandelgesprek met ons gevoerd dat geheel in het teken stond van de ontdekking - en belofte! - van jouw métier, ook wel verborgen ambacht te noemen. Het leverde een memorabel inzicht op, met uitzicht. 

Er kwam zelfs nieuwe taal vrij voor datgene waar jij je aan blijkt te wijden, je leven lang al. Dit hielp helder licht te werpen op wat jij betekent en te betekenen hebt. 


De tijd gaat verder

En jouw métier ook. Het doet de bijzonderste dingen, vaak net onder de oppervlakte van ons dagelijks handelen. Dat maakt dat je lang niet altijd helder ziet wat zich daar afspeelt, wat je nu ziet en ‘weet’ op dat andere, diepere niveau van je métier. 

 

De tijd kan rijp zijn om je oor opnieuw te luisteren te leggen bij wat er nu aan de orde is. Of de aanleiding hiertoe nu van buiten of van binnen komt: dit luisteren loont altijd. Zowel jijzelf als anderen worden beter van dit luisteren: de helderheid waarmee métier-ontdekkingen worden gedaan komt anderen direct ten goede. Er komt inzicht vrij van een opmerkelijke kwaliteit, aanstekelijk en belangrijk. In nieuwe taal. 

 

Precies met dit doel hebben we het Cartografisch Verdiepingsgesprek ontwikkeld. 

 

Hoe gaat het in z’n werk?

De werkwijze is ook hier eenvoudig. Je gaat wandelen met één van onze Cartografisch Consulenten en je schrijft een reflectie in de week na het gesprek. Een week later ontvang je een reflectie van jouw gesprekspartner. Je rondt het Cartografisch Verdiepingsgesprek af met een kort gesprek per telefoon of skype. 

 

Jouw resultaat

Het Cartografisch Verdiepingsgesprek geeft je een helderder zicht op de weg die jij bewandelt en met name waar dit je nu brengt. Het helpt je te zien waar jij van betekenis kunt zijn in de (nabije) toekomst. Je ziet wat je te doen hebt en neemt hier een besluit over. 

 

Gespreksduur en kosten 

Het Cartografisch Verdiepingsgesprek start met de wandeling van (ruim) twee uur. Drie weken na dit begin rond je het geheel af. 

 

De kosten voor een Cartografisch Verdiepingsgesprek bedragen € 575,- exclusief btw. Dit is inclusief de geschreven reflectie.

Neem contact met ons op voor particuliere tarieven.

 

CG-groot

Enkele reacties van deelnemers aan het Cartografisch Gesprek:

Dit gesprek heeft mijn blik in veel opzichten verruimd. Van nauwelijks perspectief zien in mijn huidige baan, naar tevredenheid over de ontwikkeling die ik doormaak en wat dat van me vraagt. Ik heb weer de regie in handen van mijn eigen loopbaanontwikkeling. Ik ben nu in contact met de organisatie waar ik iets te doen heb.

Nicole, beleidsadviseurDoor mijn eigen pad in kaart te brengen heb ik mezelf weer op de kaart gezet. Waar ik nog het meest blij mee ben: ik heb mijn verborgen ambacht ontdekt! Door mijn métier te kennen, weet ik nu waarom ik in bepaalde functies het meest tot mijn recht kom. En: ik weet mijn volgende stap.

Gerard, hoogleraar gezondheidszorgHet Cartografisch Gesprek is een onontbeerlijk onderhoudsinstrument voor mezelf en mijn medewerkers. Het helpt ons individueel koers te houden en maakt ons tot een sterk team.

John, marketing managerIk bied een aantal van mijn teamleden een Cartografisch Gesprek aan om zich sterker voor te bereiden op hun functioneringsgesprek. Het hen helpt hen hun eigen ontwikkeling te zien en verantwoordelijkheid te nemen voor vervolgstappen.

Roos, regiomanagerHet Cartografisch Gesprek zal me nog lang heugen. Vooral omdat ik er zoveel mee heb kunnen doen: ik heb andere accenten gelegd in mijn praktijkvoering en de omgang met mijn patiënten.

Richard, huisarts