Anja Grootoonk Leiderschapsprogramma

Anja over leiderschapsontwikkeling

Voorzitter College van Bestuur Horizon College 
Anja Grootoonk Leiderschapsprogramma

Anja over leiderschapsontwikkeling

Voorzitter College van Bestuur Horizon College 

De aanvliegroute van Het Wil Konsult is gericht op het unieke talent van een ieder, in ons geval was dat een groep leidinggevenden. Als basis diende een individueel gesprek over het eigen talent dat iedereen van zichzelf als ‘gewoon’ bestempeld, maar dat voor anderen helemaal niet zo gewoon is. 

Voor mezelf gaf het de eye-opener dat ik echt een beweging op gang kon brengen. Een taak te vervullen had die bij mij hoorde. Ik vond mezelf niet zo impactvol. Toch moest ik erkennen dat mijn “grootheid” er echt was en dat ik daarmee werk had gedaan en nog te doen had om het ook weer los te kunnen laten. Dit gaf een hele mooie stap in mijn eigen ontwikkeling.

Door over onze individuele en unieke talenten vervolgens uit te wisselen met andere groepsleden, leerden we op een nieuwe manier te spreken over authentiek leiderschap, vanuit je eigen oorspronkelijke kracht. Wat het opleverde was veel blijdschap en ontroering bij collega’s toen hun unieke talent, vooral voor henzelf, ineens zichtbaar werd en woorden kreeg. Het zorgde voor een grote groei, bij henzelf en in de organisatie doordat ze zich gelegitimeerd gingen voelen om dit talent in te zetten. Een groot cadeau!

Meer waarderingen