Anne de Vries Het Wil Leiderschapsbegeleiding

Anne over leiderschapsontwikkeling

Directeur Idéfix
Anne de Vries Het Wil Leiderschapsbegeleiding

Anne over leiderschapsontwikkeling

Directeur Idéfix

Ik benaderde Het Wil Konsult met een leiderschapsvraagstuk. Als antwoord hierop boden ze me het Cartografisch Gesprek aan.

Het filosofische gedachtegoed achter dit gesprek is goed uitgedacht en wordt doorleefd en bevlogen uitgelegd. Het was voelbaar voor me dat er jaren van ervaring en studie achter schuilging. Ik vond het opvallend dat de begeleiding heel subtiel was en weinig sturend vanuit de coach. Dit gaf mij de ruimte om mijn eigen gedachten en woordenstroom te volgen. Deze aanpak staat in groot contrast met wat ik ken van ander aanbod op het gebied van leiderschapsontwikkeling en vond ik heel mooi.

Al wandelend werden er dingen voor mezelf ontrafeld en blootgelegd, het voelde als een langzame vorm van diepzeeduiken in mezelf, waarin ik werd bijgestaan door iemand die heel aandachtig en zorgvuldig was. Hij kwam met verrassende vragen en had een kalme vastberadenheid, waardoor ik steeds dichterbij durfde te komen bij wat er wilde in mezelf, mijn bron van inspiratie.

Het waardevolle resultaat hiervan was dat zich dat wat ik weet meer heeft verdiept. Vanuit dat diepere weten ging ik mijn werk anders beschouwen en zette het me aan om dat wat ik weet breder toe te passen. Zo werkte ik met mijn bedrijf Idéfix aan het wakker schudden van slapende ideeën; binnenkort zal daar een groep voor wakkere leiders bijkomen en een groep voor wakkere relaties!

Als je voelt dat het tijd is voor een stap in je ontwikkeling en je hebt een nieuwsgierigheid naar wat er leeft in jezelf aan ambities, talenten en vermogens, dan is dit gesprek absoluut een aanrader. Het zorgt ervoor dat jouw ideeën en dat wat er in jou leeft in de praktijk vorm kunnen gaan krijgen. Ook voor organisaties zou dit veel meer de kern van hun personeelsbeleid moeten worden. Als je op deze wijze het métier of talent van mensen boven water weet te krijgen en er is de ruimte om daar naar te handelen, dan vergroot dat de persoonlijke effectiviteit. Bovendien zorgt het voor een duurzame relatie met de organisatie en een vruchtbare teamdynamiek.

Meer waarderingen