Bas Bakker Het Wil Leiderschapsbegeleiding

Bas

Directeur Capaciteitsmanagement Prorail
Bas Bakker Het Wil Leiderschapsbegeleiding

Bas

Directeur Capaciteitsmanagement a.i. Prorail (voorheen NS)

Toen ik directeur werd van een afdeling, zocht ik een leiderschapstraining om voor mezelf helder te krijgen wat precies mijn leiderschapskwaliteiten en leiderschapsstijl waren. Met deze vraag kwam ik in contact Het Wil Konsult.

Ze bieden een gefaseerde aanpak met als basis een Cartografisch Gesprek. Hierin maakte ik kennis met het begrip métier, mijn verborgen talent. Ik vind het sterk in hun aanpak dat ik zelf gestimuleerd werd om bepaalde levenservaringen te duiden en om kwaliteiten onder woorden te brengen. De begeleiding vanuit Het Wil Konsult is heel subtiel en invoelend waarbij niets voor me wordt ingevuld, maar ik vooral intelligent wordt bevraagd, ook op m’n valkuilen. 

Het feit dat het gebeurt in de vorm van wandelcoaching, hielp en helpt me enorm bij het verwoorden. Letterlijk en figuurlijk wordt ik terzijde gestaan wat me een heel veilig gevoel geeft. Ik wordt gesteund en ben volkomen vrij om te zoeken zonder het gevoel gek gevonden te worden. 

Bij Het Wil Konsult heb ik ontdekt wat een krachtig middel taal blijkt te zijn. Want met het verwoorden van mijn métier, ga je het steeds meer zien werken bij jezelf en ontdek je dat je kunde en drijfveren je als vanzelf leiden. De volgende fase was om ook taal te vinden voor mijn gedachtegoed, zodat ik dat wat ik weet helder kan communiceren en overdragen aan anderen. De begeleiding die nog steeds op regelmatige basis plaatsvindt, helpt me om authentiek en persoonlijk leiding te geven vanuit mijn eigen kracht.

Meer waarderingen