Daniël over het Cartografisch Gesprek

Chief Operating Officer

Daniël over het Cartografisch Gesprek

Chief Operating Officer

Ik zocht een nieuwe professionele uitdaging en had mezelf een sabbatical van driekwart jaar gegeven om antwoord te vinden op de vraag wat ik nu eigenlijk echt wilde. Heel concreet werd het echter niet.

Via via kwam ik in contact met Het Wil Konsult uit Bussum die me uitnodigden voor een Cartografisch Gesprek. Wat me hierin aansprak, was dat ze zich niet richtten op mij als professional in het werk, maar op wie ik als persoon ben. Het was een ‘deep dive’ in mezelf waarbij je breder kijkt dan alleen naar werkervaringen, een persoonlijke ontwikkelingstocht waarin ik ontdekte dat er niet zoiets is als een werk-ik en een privé-ik. Je neemt jezelf namelijk altijd mee, ook in je werk.

We ontdekten een rode draad door alles wat ik gedaan heb, zowel op werkgebied als privé. Een samenhang waarin ik mezelf terug herkende in allerlei ervaringen. Het liet me datgene zien waar ik me van nature aan wijd, wat ik eigenlijk niet laten kan. Dat is wat ik vanuit wie ik ben kan en niet heb aangeleerd.

Door deze unieke kernkwaliteiten te gaan herkennen, begreep ik ook waarom ik de professionele functies bekleed heb die ik bekleed heb. Dat is geen toeval of zomaar geweest, maar heeft alles te maken met wie ik ben, mijn identiteit en waar ik goed in ben.

Deze bewustwording (het herkennen van mijn talent of métier) sterkte me en heeft als anker gediend in mijn oriëntatie naar ander werk, in plaats van dat ik bezig was met wie ik maatschappelijk gezien moest zijn en of ik bij een vacature zou passen. Ik voelde heel sterk: dit kan ik, dit doe ik al heel lang, alleen nu moet ik het bewuster gaan gebruiken zodat het me niet meer ‘overkomt’, maar ik het veel meer voor me kan gaan laten werken.

Deze vorm van loopbaanbegeleiding heeft me meer zelfvertrouwen gegeven, ik kon tijdens sollicitatiegesprekken veel beter verwoorden waaraan ik me wil wijden en wist waaraan ik wilde bijdragen. Het resultaat is een hele mooie nieuwe baan!

Meer waarderingen