Natuurfoto wandelgebied Cartografisch Gesprek

Daniëlle over het Cartografisch Gesprek

Psycholoog specialistische GGZ
Natuurfoto wandelgebied Cartografisch Gesprek

Daniëlle over het Cartografisch Gesprek

Therapeut bij Arkin

Bij het opmaken van de balans in mijn carrière, kreeg ik niet helder wat nu de onderliggende verbindende kwaliteit is in mijn werkzaamheden (en daarbuiten). Het Cartografisch Gesprek leek hier goed op aan te sluiten omdat het zou gaan over het ontdekken van iets dat graag ontdekt wil worden in jezelf. Dat bijna sprookjesachtige en beloftevolle spraken me aan.

En het bleek een vrolijke, avontuurlijke, verhelderende én bestendigende expeditie! Waar andere loopbaancoaching vaak oppervlakkig of juist zwaar was, was deze begeleiding weliswaar op Covid-afstand maar verbonden, lichtvoetig en diepzinnig tegelijk, scherp en met de juiste vragen op het juiste moment. 

Het heeft me meer zicht gegeven op waar mijn kracht ligt en deze schat ik nu meer op waarde. Het gevolg is dat ik beter koers kan bepalen. Ik herken mijn richtingaanwijzers en durf duidelijker keuzes te maken in mijn werk. De nadruk in mijn keuzes ligt nu meer in wat ik meebreng in plaats van wat ik thuis moet laten. 

Daarnaast heb ik me van een boel activiteiten die eigenlijk niet bij me passen weten te ontslaan. Bij het vormgeven van mijn werkzaamheden treed ik nu meer in overleg met mijn métier; komt het hier voldoende tot z’n recht en wat hoef ik niet meer van mezelf?

Loopbaanbegeleiding in de vorm van een Cartografisch Gesprek zorgt voor de juiste bewegwijzering bij het vormgeven van je loopbaan en doet je bewust worden van wat je wilt neerzetten in het leven. Ook in organisaties gun ik dit iedereen, omdat er dan beter gebruik gemaakt kan worden van de persoonlijke kwaliteiten die aanwezig zijn. Daarmee voelen mensen zich meer op hun plek en meer verbonden met hun werk. Het voorkomt burnout en andere stressgerelateerde klachten omdat werkzaamheden gemakkelijker verlopen, minder energie kosten en meer werkgeluk en plezier genereren. Kortom, het is goed voor de persoonlijke effectiviteit, de onderlinge samenwerking en vermoedelijk ook voor de gezondheid.

Meer waarderingen