Leonie Het Wil Gilde incompany

Leonie over Teambegeleiding

Directiesecretariaat Gemeente
Leonie Het Wil Gilde incompany

Leonie over Teambegeleiding

Directiesecretariaat Gemeente

Het teambegeleidingstraject van Het Wil Konsult werd aangeboden aan het Bestuurssecretariaat van de Gemeente Almere. Het diende als begeleidingstraject in het uitvinden van je verborgen talenten en kwaliteiten. 

Het traject begon met een wandeling rond het Weerwater in Almere. Wat opviel was dat de insteek heel positief, humorvol en prikkelend was. Mijn gesprekspartner van Het Wil Konsult had duidelijk veel kennis over talentontwikkeling en de houding was respectvol. Daarbij leverde het mij inzichten op die enkel en alleen gestoeld waren op mijn eigen bewoordingen. Het was miraculeus om te ontdekken hoe taal werkt en ik genoot ervan hoe de coach mij taal terug gaf waar ik mezelf in kon herkennen.

Wat je aangereikt krijgt in het gesprek zijn je eigen mogelijkheden. Wat het mij uiteindelijk bracht is meer waardering voor mezelf en een besef dat de werking van mijn kwaliteiten betekenis heeft. Dat het belangrijk is om het de wereld in te brengen. 

Ik vind de werkwijze van Het Wil Konsult zeker aan te bevelen. Het is een cadeau voor iedereen die het krijgt. Het biedt je de kans om zonder oordeel een commitment met jezelf aan te gaan en daar vol voor te gaan. Voor mij werkte dat heel goed. Maar het moet bij je passen. Abstractie, fantasie en associatief vermogen zijn eigenschappen die helpen bij deze werkwijze. Dat is niet voor iedereen weggelegd. En uiteindelijk ben je zelf de verbindende schakel van waaruit actie moet worden ondernomen om dingen te veranderen of verder te brengen. Verwacht je dat van buitenaf, dan levert het misschien minder op. Een direct meetbaar concreet resultaat is niet wat je in alle gevallen moet verwachten, maar ik ben er zeker van dat het voor iedere betrokkene op één of andere manier zin heeft gehad en dus ook voor de organisatie.

Meer waarderingen