Marjolein Aarts Het Wil Gilde incompany

Marjolein over het Métier Gilde

Directiesecretaris bij de Gemeente Rotterdam
Marjolein Aarts Het Wil Gilde incompany

Marjolein over het Métier Gilde

Directiesecretaris bij de Gemeente Rotterdam

Ik miste echte aandacht voor de mens op het werk. Toen een collega me voor het Métier Gilde in Rotterdam uitnodigde, zag ik als directiesecretaris direct de kans om hierin zelf iets te kunnen betekenen.

Het begon met een training van twee dagen en een individueel gesprek over wat ik als mens met mijn kwaliteiten en talent bijdraag. Ik leerde en leer in het Métier Gilde nog steeds veel over luisteren en gespreksvoering vanuit echte menselijke aandacht en het belang van het benutten van ieders persoonlijke kwaliteiten.

In terugkom-sessies oefenen we in de praktijk en wisselen we ervaringen uit met elkaar. De tijd, rust en aandacht die we hierin voor elkaar nemen, treft me telkens weer en geeft me veel positieve energie wat ik weer meeneem de werkvloer op. Het is als het ware een onderdeel van mezelf geworden waarin ik het geleerde als vanzelf toepas, juist omdat deelname hieraan mijn eigen keuze was. Zo zijn de Gilde-bijeenkomsten voor mij een bron van inspiratie en een waar rustpunt geworden in de hectiek en werkdruk van alledag. 

Het inzicht dat ik heb gekregen in mijn eigen talent heeft me veel bewuster gemaakt van mijn werking en kracht en daardoor heb ik belangrijke keuzes kunnen maken. Het geeft me tevens meer sturing in het zoeken naar werkzaamheden die bij mijn talent passen. Daarnaast ben ik me veel bewuster geworden van de kwaliteiten van mijn Gildegenoten en kon ik hen soms heel gericht raadplegen. Tot slot, en daarin kan ik echt van betekenis zijn, werkt het direct door op de werkvloer. Ik hecht nog meer belang aan dat doen waar je goed in bent, dat geeft veel meer werkgeluk. Ik praat hier bewust over met mijn collega’s, vraag vaker door en ben echt geïnteresseerd en nieuwsgierig naar ze. Door deze persoonlijke aandacht voelen mensen zich gezien, zijn bewuster van zichzelf en wat ze kunnen én hun drijfveren. Hierdoor gaan ze zich op een positieve wijze inzetten in en voor de organisatie en hun collega’s en is hun persoonlijke effectiviteit groter.

Meer waarderingen