Niels Heineman Cartografisch Gesprek

Niels over het Cartografisch Gesprek

Master student Sustainable Energy Technology aan de Technische Universiteit Eindhoven
Niels Heineman Cartografisch Gesprek

Niels over het Cartografisch Gesprek

Master student Sustainable Energy Technology aan de Technische Universiteit Eindhoven

Ik kwam bij Het Wil Konsult omdat ik rondliep met de vraag “Waar ligt mijn kracht en hoe kan ik die meer bewust gaan gebruiken in mijn toekomst?” Nu ik richting het einde van mijn studie ging en me aan het oriënteren was op een stage en toekomstige baan, merkte ik dat deze vraag steeds vaker opspeelde. Verder zag ik vanuit mijn student-mentorrol dat veel andere studenten ook met soortgelijke vragen rondliepen. Met het Cartografische traject van Het Wil Konsult hoopte ik meer inzicht te krijgen in mijn eigen drijfveren, maar ook om kennis te maken met een werkwijze waarmee ik mijn mede-studenten zou kunnen helpen. 

Wat me het meeste aansprak in het traject was de diepgang. De gesprekken sturen aan om het pragmatische los te laten, om een laag dieper te gaan en daar te zoeken naar wat jouw ‘eigen kleur’ is. Pas in het tweede gesprek, als er meer duidelijkheid is ontstaan over je innerlijke kracht en ambacht, wordt er gekeken naar hoe dit vorm kan krijgen in je leven. 

Het Cartografisch Gesprek was een erg prettige ervaring. Door hardop met iemand over bepaalde zaken te praten ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten. Ook de vorm waarin het gesprek plaatsvond (buiten wandelend) creëerde een fijne omgeving en sfeer. De begeleiding was een perfecte mix tussen professioneel en toch ook erg persoonlijk. Ik voelde me snel op mijn gemak, maar had ook constant het idee dat ik van iemand hulp kreeg die goed wist waar zij mee bezig was. Dit was erg prettig! 

Het Cartografische gesprek heeft me helderheid gegeven waar het mij om te doen is in het leven en bewust gemaakt van wat mijn intrinsieke drijfveren zijn geweest om deze studierichting te kiezen. Voorheen zag ik de verbinding tussen mijn dagelijks werkzaamheden binnen mijn studie en mijn kracht of métier niet. Nu ben ik gaan inzien dat mijn kracht heel erg op z’n plaats is in deze studie. Dat die kracht altijd al werkzaam was en nog veel meer kan bewerkstelligen. Ik merk dat ik veel meer zicht probeer te houden op mijn métier en deze ook bewust in te zetten, ook ten aanzien van het zoeken naar een passende stageplaats. 

Dit gesprek kan ik iedereen aanraden die niet helemaal scherp heeft wat de intrinsieke drijfveren zijn achter hetgeen dat hij of zij doet. Ook is het erg verhelderend voor mensen die niet een goed beeld hebben van wat nou eigenlijk hun kracht is en wat hen energie geeft.

Meer waarderingen