Burn-out sensaties, gevoelens van onzekerheid of isolement door een tekort aan teamdynamiek…de gevolgen van de Corona-pandemie laat velen van ons niet onberoerd. Een goede zorg voor jezelf en je team is altijd al belangrijk, maar nu des te prangender. Hoe doe je dat in deze tijd?

Een gezond en gelukkig nieuw jaar
Onderzoek wijst uit dat in de natuur zijn mensen gelukkig maakt en dat bewegen onze weerstand verhoogt. We worden er dus gezond én gelukkig van. Daarom is het juist nu des te belangrijker om erop uit te trekken. En waarom gebruik je die gezonde pauze dan niet meteen als moment om bij jezelf te rade te gaan hoe het ervoor staat met jouw talent in je werk? Zo ga je niet alleen fysiek, maar ook mentaal vitaal dit nieuwe jaar in.

Het Wil een duwtje in de rug
Een afspraak met iemand die op je wacht kan nét dat duwtje in de rug geven dat je nodig hebt om je computer uit te zetten, je benen te strekken en je wandelschoenen aan te trekken. Het Wil Konsult biedt al meer dan 10 jaar een kortlopend traject – het Cartografische Gesprek – waarin je met één van onze Cartografisch Consulenten al wandelend in gesprek gaat over jouw natuurlijke ongekende talent. Want vooral in datgene waar je van nature goed bent, huist jouw vitaliteit en (werk)plezier. Daar stroomt jouw energie en dat is precies wat je in deze tijd goed kunnen gebruiken.

Gelaagd vermogen
Met jouw talent kan je het grootste verschil maken. Want het is dat wat jij blijkt te betekenen (voor anderen en in situaties) en de persoonlijke werking die van jou uitgaat. Dit is wezenlijk iets anders dan hoe slim je bent, hoeveel je weet of hoe handig je bent. In het gebied dat voorbij gaat aan deze competenties kun je zien hoe jij je verbindt, jij situaties specifiek benadert, welke vragen jij stelt en de waarden die jij brengt. Waar je ook gaat, dit vermogen draag je altijd bij je. Het is tegelijkertijd ook zo gewoon, dat je het van jezelf nauwelijks opmerkt. 

Meer persoonlijke effectiviteit
Krijg je jouw aangeboren kwaliteiten en talent daarentegen helder, dan loont het om er passend vocabulaire voor te vinden! Dan kan waar jij voor staat meer naar buiten en beschikbaar komen. Jouw bron van energie zal meer kunnen gaan stromen en je zult je vermogen beter gaan benutten. Het gevolg is dat je meer werkgeluk, zelfvertrouwen en gevoel van richting zult ervaren in het vormgeven van je loopbaan. Onze cliënten geven terug dat ze na een Cartografisch Gesprek makkelijker keuzes maken in welke werkzaamheden bij hen passen, waarbij de nadruk komt te liggen op het vermogen dat ze meebrengen, in plaats van wat ze thuis moeten laten.

Interesse? Bel Het Wil Konsult 035-7857302 of info@hetwil.nl

Het Wil Konsult haalt talent boven water bij professionals, in teams en organisaties.

https://www.intermediair.nl/werk-privebalans/stress/uitzichtloosheid-lockdown-verhoogt-stress-en-verkleint-werkgeluk

https://www.zuidhollandslandschap.nl/onderzoek-bewijst-natuur-maakt-gelukkig

 

×